Integritetspolicy

Integritetspolicy Vegobeauty

Allmänt

(“Vegobeauty” eller “jag”) värnar om din integritet och lägger största vikt vid att du ska känna dig trygg med hur dina personuppgifter hanteras. Denna integritetspolicy beskriver hur Vegobeauty i egenskap som personuppgiftsansvarig samlar in och behandlar uppgifter om dig, i enlighet med gällande lagstiftning: Dataskyddsförordningen (GDPR).

Du har enligt GDPR rätt att få tillgång till den information som finns registrerad om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Du kan läsa mer om dina rättigheter på Dataskyddsinspektionens hemsida. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta mig på info@vegobeauty.se.

Vilka uppgifter samlas in och varför

När du besöker och interagerar med Vegobeauty.se så samlas olika typer av information om dig, beroende på vilken funktion som används.

Kontaktformulär

När du väljer att kontakta Vegobeauty via formuläret på hemsidan så samlas följande uppgifter in:

  • Namn
  • E-postadress
  • Ditt meddelande

Dessa uppgifter används i kundtjänständamål och för att kunna hantera ditt ärende. Mejlet sparas bara så länge det är nödvändigt för att kunna hantera ditt ärende, sedan raderas det. Vid mejlkontakt med varumärken och företag så sparas relevant information tills dess att ärendet inte är aktuellt längre. För varumärken som står på listan över varumärken som inte testar på djur så sparas uppdaterad information så länge varumärket står listad.

Avtal, köp och tjänster

För att kunna fullborda ett avtal / tjänst så kan jag komma att behöva specifika personuppgifter. Dessa sparas i enlighet med gällande lagstiftning, exempelvis bokföringslagen. Detta gäller även vid köp och frakt av varor. Dessa personuppgifter behandlas också för att kunna hantera återköp, reklamationer, support, och andra kundtjänstrelaterade ärenden.

Exempel på personuppgifter för fullbordande av avtal:

  • Namn / Företagsnamn
  • Personnummer / Organisationsnummer / Momsregistreringsnummer
  • Adress
  • Telefon
  • E-postadress

Tjänsteleverantörer

För att kunna fullborda ett avtal / tjänst så kan personuppgifter komma att lämnas till Vegobeautys egna leverantörer.

Exempel på leverantörer:

  • IT-tjänstleverantörer (vid flytt av domän / hemsida samt webbsupport)
  • Betaltjänstleverantörer
  • Programvaror (för bokföring, fakturering och kundtjänstrelaterade ärenden)
  • Distribution (fraktbolag och tryckerier)
  • Annonsplatser på hemsidan

Om du har några specifika funderingar kring Vegobeautys leverantörer och deras integritetspolicy så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Artiklar och inlägg

Artiklar och inlägg på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Cookie-filer

För att ge dig som besökare en så bra upplevelse som möjligt på webbplatsen så använder Vegobeauty.se cookies. Detta för att exempelvis kunna se hur webbplatsen används, av vilken typ av enheter, dina tidigare val och för att kunna mäta trafik / statistik. Du kan ta bort cookies i din webbläsare, även i din telefon och surfplatta. Denna sida använder sig av Google Analytics som statistikverktyg.

Om du lämnar en kommentar eller recension på webbplatsen kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år. Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Sidan uppdaterades senast: 2019-10-23