2017: Höjdpunkter och favoriter

2017: Höjdpunkter och favoriter

Gott nytt år önskar vi till alla våra kära läsare! Det har varit ett fantastiskt år för den veganska skönhetsvärlden. Det är viktigare än någonsin för konsumenter att välja djurvänligt och veganism blir bara mer och mer vanligt. Varumärken som Oliva och The Body Shop har börjat märka sina veganska produkter, och Lumene har en guide på deras hemsida. Linda Hallberg Cosmetics tar steget mot att bli 100% veganskt. Inte minst har trafiken till Vegobeauty ökat!

Nästa år hoppas vi att intresset för veganism fortsätter växa. Att fler varumärken inser värdet av certifieringar såsom Humance Cosmetic Standard, mest känt som Leaping Bunny, och The Vegan Society. De hjälper både oss bloggare och konsumenter otroligt mycket för att kunna göra medvetna val. Till sist önskar vi att fler länder väljer att förbjuda djurtester! Australien och Sydafrikas respektive regeringar har lagt fram lagförslag för att förbjuda djurtester för kosmetiska produkter och ingredienser, och dessa förväntas ta kraft 2018.

Nu till 2017 års höjdpunkter, och våra egna favoritprodukter.


Årets bästa nyheter:

Mars: Vegobeautys redaktion växer till hela två personer! Tova börjar skriva tillsammans med Frida. Här är hennes första inlägg.

Juni: The Body Shop lanserar världens mest ambitiösa kampanj för att förbjuda djurtester, Forever Against Animal Testing. Hittills har de samlat in 3,7 miljoner underskrifter och behöver 4,3 miljoner till! Inlägg här.

Juli: Nablas sommarkollektion Freedomination var kanske den vackraste i år. Inlägg här.

Oktober: Aftonbladet Mode & Skönhet uppmärksammade veganska skönhetsprodukter och intervjuade Vegobeauty! Inlägg här.

Oktober: Oliva får en hel omprofilering, där de gör alla produkter 100% veganska. Dessutom finns de på de flesta apotek, och har ett lågt pris. Inlägg här.

Våra mest populära inlägg:

LUSH Alla hjärtans dag 2017

Veganska produkter på Åhléns

Veganska produkter på Apoteket

Bästa hårvårdprodukterna:

  • Naturativ Regeneration Hair Mask
  • Lush R&B
  • John Master Organics Zinc & Sage Schampoo

Bästa hudvårdsprodukterna:

  • Idun Cleansing Lotion
  • The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution
  • ACO Sun Face Fluid Mattifying SPF 50+

Bästa sminkprodukterna:


Foto: Ljusslingor av Andrew Knechel på Unsplashed.

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *