Om Vegobeauty

OM VEGOBEAUTY

Lär känna oss

Vegobeauty grundades sommaren 2016 med en mission: att göra det lättare för dig som är skönhetsintresserad att hitta veganska produkter.

Vegobeauty växte som idé för att jag själv saknade en hemsida som samlade veganska skönhetsprodukter på ett tydligt och tillförlitligt sätt. Jag upplevde att många e-handelsplatser listade produkter som veganska trots att de kom från varumärken som inte var cruelty free. Detta problem finns tyvärr fortfarande.

Jag har alltid varit skönhetsintresserad och mer eller mindre bloggat om skönhet som hobby sedan jag var tonåring (nu är jag över 30 år, tiden går fort). Så denna grundidé och mitt intresse för skönhet gjorde att jag tog saken i egna händer och skapade Vegobeauty!

Jag jobbar varje dag för att underlätta för dig att hitta veganska skönhetsprodukter. Tack för att du är med och gör skillnad!

VÅRA KRAV

Vilka varumärken får stå listade på Vegobeauty?

På Vegobeauty listar vi endast varumärken som är cruelty free.

En del varumärken är cerfifierade av etablerade organisationer medan vissa inte har en certifiering alls. Anledningen till att företag inte väljer att certifiera sina varumärken och produkter kan bero på flera faktorer. Det kan vara en ekonomisk fråga eller att man inte väljer att profilera sig som vegansk på marknaden.

De certifieringar som vi godkänner är: Leaping Bunny (Cruelty-free international/Djurens Rätt), The Beauty Bunny (PETA) och The Vegan Society. Att stå listad hos Vegobeauty är helt kostnadsfritt för företag.

Krav på varumärken utan certifiering

Varumärken utan certifiering måste uppfylla följande punkter för att få synas på Vegobeautys lista över varumärken som inte djurtestar:

 • Varumärket får inte djurtesta sina produkter i något led.
 • Varumärkets leverantörer ska kunna garantera att deras varor och ingredienser inte djurtestas i något led.
 • Varumärket får inte inte säljas i den omfattning eller registreras på en marknad som kan kräva eller möjliggöra djurtester. *
 • Varumärket och varumärkets leverantörer får inte använda ingredienser som behöver djurtestas i annan lagstiftning, såsom kemikalielagstifningen REACH för EU.

* Om varumärket säljer produkter till Kina krävs att:

 • Varumärket inte säljer produkter i kategorin ”Special use Cosmetics” på marknaden.
 • Varumärket inte säljer produkter riktade till barn, gravida eller ammande på marknaden.
 • Varumärket inte säljer produkter med nya kosmetiska ingredienser eller nya påståenden.
 • Endast säljs online direkt till privatpersoner och / eller i Hong Kong.

Om produkten säljs på plats i Kina krävs även att:

 • Varumärket innehar GMP-certifieringar utfärdade och beviljade av lokala myndigheter
 • Varumärket har skickat in dokumentation som fullt ut bekräftar produktens säkerhet, och som är beviljat av lokala myndigheter
 • Varumärket har en policy där produkterna återkallas istället för att utföra post-market testing.

Vilka produkter får synas på Vegobeauty?

På Vegobeauty listar vi endast veganska produkter.

För att en produkt ska kunna klassas som vegansk får den varken innehålla några ämnen från djur eller djurtestas. Det räcker alltså inte att produkten är fri från djurämnen om den kommer från ett varumärke som testar på djur. Läs mer om problematiken med ”vegansk formula” här.

Produkter som ska synas på Vegobeauty:

 • Får inte innehålla några ämnen från djur, inkluderat biprodukter från djur och insekter.
 • Får inte djurtestas inte i något led – se föregående avsnitt.

Vi reserverar oss för felaktig information om ingredienser och eventuella ändringar av ingredienser. Kontrollera alltid på förpackningen vad produkten innehåller innan du köper den.

Vill ni lista ert varumärke på Vegobeauty?

MEJLA DIREKT TILL