Om vegobeauty

animals-bunnies-bunny-33152

Om Vegobeauty

Under sommaren 2016 startades Vegobeauty med ett viktigt huvudmål: att inspirera och vägleda dig som är skönhetsintresserad till veganska produkter. Vegobeauty vill göra det lättare för dig som konsument att hitta djurvänliga alternativ, oavsett om du ska handla ett schampo i mataffären, ett läppstift på nätet eller en tandkräm på Apoteket.

Jag som driver och är grundare till Vegobeauty heter Frida. Jag jobbar varje dag för att tillsammans med dig påverka och förändra skönhetsindustrin till att bli mer djurvänlig. Tack för att du är med och gör skillnad!


Vilka varumärken får synas här?

På Vegobeauty så arbetar vi både med varumärken som redan innehar en certifiering och de som inte har det. Anledningen till att företag inte väljer att certifiera varumärken kan bero på flera faktorer. Det kan ha en ekonomisk aspekt eller att man inte väljer att profilera sig som vegansk på marknaden. De certifieringar som vi godkänner är Leaping Bunny (Cruelty-free international/Djurens Rätt), The Beauty Bunny (PETA) och The Vegan Society.

Krav på varumärken utan certifiering

Följande punkter nedan måste varumärken utan certifiering uppfylla för att synas på Vegobeautys lista över varumärken som inte djurtestar.

  • Varumärket får inte djurtesta sina produkter i något led.
  • Varumärkets leverantörer ska kunna garantera att deras varor och ingredienser inte djurtestas i något led.
  • Varumärket får inte inte säljas i den omfattning eller registreras på en marknad som kräver djurtester, t.ex Kina.
  • Varumärket och varumärkets leverantörer får inte använda ingredienser som behöver djurtestas i annan lagstiftning, såsom kemikalielagstifningen REACH för EU.

Vilka produkter får synas här?

Hos oss på Vegobeauty ligger bara veganska skönhetsprodukter i fokus. För att en produkt ska kunna klassas som vegansk så får den varken innehålla några ämnen från djur eller djurtestas. Det räcker alltså inte att produkten är fri från djurämnen om den kommer från ett varumärke som testar på djur.

Krav på produkter

  • Innehåller inga ämnen från djur. Där inkluderas även biprodukter från djur och insekter.
  • Djurtestas inte i något led – se föregående avsnitt.

Vill du att ditt varumärke ska finnas med på Vegobeauty? Skicka mail till oss på info@vegobeauty.se.