Allt du behöver veta om dubbelrengöring

Tillbaka till Blogg
Allt du behöver veta om dubbelrengöring

Allt du behöver veta om dubbelrengöring

Dubbelrengöring är en metod inom hudvård som innebär att du rengör ditt ansikte två gånger. Vanligtvis använder du en oljebaserad rengöring först och följer upp med en vattenbaserad rengöring. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om dubbelrengöring: hur du kommer igång och vilka veganska rengöringsprodukter som är Vegobeautys favoriter.

Varför dubbelrengöring?

En dubbelrengöring hjälper dig att grundligt rengöra huden från smink, solskydd, hudvård, svett och smuts. När du använder produkter som innehåller olja räcker det ofta inte med en ”vanlig” rengöring för att få bort alla rester. Med en dubbelrengöring förhindrar du tilltäppta porer, finnar och andra hudproblem som orsakas av smuts och produktrester.

Steg 1 – oljebaserad rengöring

Det första steget i en dubbelrengöring består oftast av en oljebaserad rengöring. Som vi fick lära oss i skolan – olja löser olja. En oljebaserad rengöring löser upp och ta bort oljan som finns i smink, solskydd och hudvårdsprodukter. Den löser även upp den överflödiga talgen som huden själv har producerat.

En oljebaserad rengöring löser upp och tar bort produkter med olja: som smink, hudvård och solskydd. Den tar även bort överflödig talg.

En oljebaserad rengöring passar alla hudtyper, även den mer feta huden. Den kan till och med hjälpa till att balansera överskottsproduktionen av talg och lösa upp fettet på ett mer skonsamt sätt än uttorkande rengöringsämnen.

Vegobeautys favoriter för oljebaserad rengöring

När du väljer en oljebaserad rengöring är det viktigt att välja en som innehåller icke-komedogena ingredienser, det vill säga en produkt som inte täpper till porerna. Jag rekommenderar också att undvika irriterande ingredienser som onödiga parfymämnen och alkoholer. Dessa är mina favoriter just nu:

Inlägget innehåller annonslänkar

Steg 2 -vattenbaserad rengöring

Det sista steget i dubbelrengöringen är en vattenbaserad rengöring, som kommer att ta bort de sista resterna av produkter och orenheter som är kvar på huden. Efter detta steg ska din hud kännas len, fräsch och vara helt fri från smink och andra orenheter. Den kommer då att vara redo för eventuella serum och krämer som du använder i din hudvårdsrutin.

Den vattenbaserade rengöringen tar bort de sista resterna av produkter och orenheter.

Vegobeautys favoriter för vattenbaserad rengöring

Här är mina favoriter när det kommer till milda, men effektiva vattenbaserade rengöringar. Utan onödiga irriterande ingredienser.

Inlägget innehåller annonslänkar

Dubbelrengöring dagar när du inte har smink?

Det kan ju finnas dagar då vi spenderar mesta delen av tiden inomhus utan smink, solskydd eller hudvård. Då kan det räcka med att använda steg 2, den vattenbaserade rengöringen.

Här kan du se en komplett lista med flera, veganska rengöringsprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till Blogg