Är Batiste cruelty free?

Är Batiste cruelty free?

Batiste är inte cruelty free då de inte kan inte garantera att deras produkter inte testas på djur. Deras produkter kan därför inte heller klassas som veganvänliga.

Idag har vi fått in många frågor om varumärket Batistes cruelty free-status. De har tidigare klassats som cruelty free, men efter att de valde att expandera på den kinesiska marknaden så kan de inte längre garantera att produkterna inte testas på djur. Så här skriver Batiste själva på deras hemsida:

”Church & Dwight Co., Inc. is fully committed to ensuring and protecting animal welfare. We use only materials already known to be safe. It is our policy not to test on animals, and we also request that suppliers not test any materials or products on animals, unless required by law or regulation.”

Från Batistes hemsida 2022-06-02

Det kan uppstå situationer där en produkt på den kinesiska marknaden behöver kontrolleras med djurtester eller måste djurtestas. Eftersom Batiste finns på den kinesiska marknaden så kan det även komma att gälla deras produkter. Läs mer om djurtester här.

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *