First impression: Pür Cosmetics

First impression: Pür Cosmetics

Inlägget innehåller annonslänkar

Pür Cosmetics är ett amerikanskt sminkmärke som gör smink som även är hudvårdande. Märket är certifierat av PETA, och nästan alla produkter är veganska. Jag har testat fem av deras bästsäljare.

Jag träffade min vän Rebecka Cardholm på Hud & kosmetikmässan förra veckan, där hon arbetade i Pürs monter. Bland alla “vanliga” säljare var det skönt att träffa en kompis man vet att man kan lita på! Jag fick ett litet set att testa och jag har använt det i ungefär en vecka nu. Där ingick Correcting Primer Prep & Perfect, Mineral Glow, 4-in-1 Pressed Mineral Makeup, Chieselbrush och Big Look Mascara.

Grejen med Pürs basprodukter är att de innehåller flera ingredienser som är riktigt bra hudvårdande ämnen. Till exempel kan du hitta lite retinol, mjölksyra, ceramider, vitaminer och hyaluronsyra i dem. Jag är något känslig mot retinol men jag kan tryggt säga att inget har triggat min hy.

Correcting Primer Prep & Perfect

En primer som ska minimera porernas synlighet och jämna ut hudtonen. Jag ska vara ärlig, jag är ingen primer-person. Jag tycker den hjälpte att hålla min foundation finare någon extra timma. Men jag måste testa den några flera gånger och jämföra för att kunna vara säker på att den är värd dom där extra minuterna på morgonen, och inte minst pengarna.

4-in-1 Pressed Mineral Makeup

Ett puder som kan agera som nåde foundation, concealer och puder med SPF 15. Jag har nyansen Light, som är ljus med en neutral underton. Jag har applicerat denna med deras stora tandborste Skin perfecting foundation brush. Det går supersnabbt att applicera jämnt över hela ansiktet, och jag föredrar att bygga upp till en medelhög täckning. Finishen är naturligt matt, och jag känner inte att jag behöver puder, inte ens för hållbarhetens skull. Den sitter på fint hela dagen! Jag är verkligen förtjust i denna. Den framhäver inte torrfläckar och ser heller inte oljig ut. Efter en åtta timmar blir jag lite blank men det stör mig inte, det är ett ganska fint glow och inte en flottfest. Hundra poäng får den.

Såhär kan man se ut med Pürs produkter. Som synes, skiner min acne igenom lite men i övrigt ser min hy jämn och fin ut!

Mineral Glow

En ljus, varmtonad bronzer. Den har en naturlig finish med lite lyster. Jag har använt den som (just det) en bronzer, lite under kindbenen, från tinningarna upp till hårfästet i pannan samt. Den är inte så starkt pigmenterad utan är snarare en färg som man ska bygga upp. Jag föredrar det i kindprodukter, för denna ger en lätt och naturlig färg. Så, Mineral Glow är en produkt i min smak! Dock finns denna endast i en nyans, vilket är lite märkligt. Den är långtifrån tillräckligt mörk för att fungera på alla hudtoner.

Big Look Mascara

En volymmascara. Den har en tjock formula och en tjock borste med korta plastpiggar. Jag gillar feta fransar vilket vissa skulle kalla spindelben och denna mascara ger mig det med två ordentliga lager. Den säger sig vara klumpfri, vilket jag inte riktigt kan hålla med om men det kommer givetvis bero på hur mycket en applicerar. Gör ni som mig kan ni räkna med klumpar. Jag älskar hur stora och långa mina fransar blir med denna mascara! Den smular eller smetar inte av sig under dagen, men går lätt bort med min oljerengöring. Vågar jag säga att det är en ny favorit..? Förlåt, Catrice!

Borstarna är alla gjorda av syntet och är supermjuka och trevliga att arbeta med. Så ja, överlag har Pür gjort ett riktigt bra intryck på mig. Jag kommer definitivt fortsätta använda deras foundation och mascara, och jag kan tänka mig att köpa dem igen. Bronzern är bra men jag använder inte bronzer så ofta, och det är lika med primern, inget jag blev väldigt imponerad av. Pür Cosmetics Bestsellers Kit kostar 396kr på Eleven.se. Kitet är helt veganskt, och vi hoppas på att publicera en lista med alla deras veganska produkter snart.

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *