Frukost med Indy Beauty

Frukost med Indy Beauty

Hej! Therese Lindgrens nya märke Indy Beauty lanseras den 18 februari och idag bjöd de tillsammans med Juno Public Relations på frukost för en härlig skara med influencers. Indy Beauty är en förkortning för Independent Beauty, för att de vill stå för styrka och mod, och uppmuntra positiva tankar om oss själva och andra. De tycker att vi ska ta hand om oss själva för våran egen skull!

Det bjöds på macka med grönsaker och ärthummus, och chiapudding med blåbär och frön från Sally Voltaire & Systrar.  Ärthummusen var fantastisk! Jag har blivit mycket för ärtor på sistone, så detta måste jag testa att laga själv.

Under frukosten höll Indy Beautys VD Amanda en presenation om Indy Beauty. Under ett år har de arbetat med att ta fram produkter och varumärket, och de har tagit hjälp av Thereses följare på sociala medier för att få veta vad det är de värdesätter. En undersökning de gjorde med 1500 personer i åldern 15-40, varav cirka en procent var män och resten kvinnor, handlade både om vad personerna tyckte var rimliga priser för en produkt men även om deras relation till skönhet och skönhetsprodukter. 53% sa att anledningen till att de använde hudvård var för att ta hand om sig själva. 3 av 4 personer tyckte att de mådde bättre på insidan när de tar hand om utsidan! Detta är ett otroligt intressant ämne vilket det tydligen finns väldigt lite forskning om. Våran (särskilt kvinnors) relation till skönhet och skönhetsprodukter är ofta komplicerad, och jag planerar att skriva mer om detta i framtiden.

Hudterapeuten Oksana Molander presenterade produkterna och lite mer om det tekniska. Indy Beauty är ett helt veganskt varumärke, och certifierat av Djurens Rätt enligt Humane Cosmetic Standard samt 100% Veganskt. Produkterna tillverkas av CCS Healthcare i deras fabriker i Dalarna, där de har kollektivavtal. CCS tillverkade även hennes förra produktserie så några produkter kanske känns bekanta. Det var viktigt för Therese att produkterna skulle vara prisvärda och veganska, och det är även något hennes följare efterfrågat. I undersökningen svarade hälften att det var viktigt att produkterna är veganska, vilket gör oss otroligt glada att göra!

Totalt finns det 17 produkter. Parfymen de har valt för produkterna är gjord av en av världens största parfymhus, så de har olika noter. Toppnoten består av kiwi och melon, hjärtnoten melon och vattenblommor, och basnoten söta och myskiga noter. Den är väldigt mild och fräsch, ganska söt, lite blommig och vattnig. Inga av de ofta allergiframkallande doftämnena som citronellol eller linalool finns med. Produkerna är dermatologiskt testade på känslig hy och passa alla hudtyper.

I flera av produkterna finns extrakt från näckros och vit pion. Extrakt från näckros har en återfuktande och sammandragande effekt på huden, och extrakt från vit pion skyddar huden samt ger den lyster och en jämnare hudton. Jag har fått alla produkter att testa förutom Perfect Gloss Lip Shine, Firming Eye Cream och The Intense Hand Cream.

Moisturising Elixir Serum

Beskrivs som ett återfuktande och djupverkande serum, som ska stärka hudens egna försvar. Den innehåller bland annat lågmolekylär hyaluronsyra, extrakt från näckros och pion. Parfymerad.

Moisturising Facial Oil

En vårdande och skyddande ansikstolja som ska mjukgöra och bevara fukt. Den innehåller bland annat rapsolja med vitamin E, extrakt från pion och näckros. Oparfymerad.

Clear Skin Mud Boosting Facial Mask

Denna ansiktsmask ska absorbera orenheter, avlägsna döda hudceller och verka sammandragande. Den innehåller kol, salicylsyra och djuprengörande leror som perlit. Parfymerad.

The Moisturising Bomb Facial Mask

En ansiktsmask som återfuktar och boostar på djupet. Den kan användas som nattmask. Innehåller bland annat havreolja och sheasmör. Parfymerad.

Moisturising Day Cream

Återfuktande dagkräm som boostar huden med fukt och näring. Den innehåller ljusreflekterande pigment som kan ge huden lite extra glow! Den innehåller även hyaluronsyra. Parfymerad.

Intense Moisturising Night Cream

En intensivt återfuktande och mjukgörande ansiktskräm. Den innehåller salicylsyra som avlägsnar döda hudceller och förebygger orenheter. Parfymerad.

Rich Cleansing Mousse

En rengöringsmousse som ska kunna ta bort smink och andra orenheter, men den återfuktar även. Jag är skeptisk då den är löddrande och innehåller SLS, vilket såklart kan funka för andra men de med känslig hud bör vara försiktig. Parfymerad.

Refreshing Water Lily Facial Toner

En fräsch toner som är fuktgivande och sammandragande. Innehåller såklart näckrosextrakt men även gurkextrakt. Parfymerad.

Caring and Cleaning Shower Gel och Smooth Body Lotion

Jag går inte in mer på detalj på dessa men en duschgel och body lotion med samma härliga doft som resten av serien!

The Velvety Hand Cream

Här har vi en gammal bekant. Det finns tre handkrämer och jag har den med doften av vanilj. Dessa fanns i CCS sortiment innan lanseringen av Indy Beauty.

Och sist har vi mig tillsammans med Therese! Töntig fan girl som jag är var jag ju tvungen att be om en bild…

Mitt första intryck av produkterna är gott! Jag älskar verkligen förpackningen. Den är stilren, söt, och har ett fint budskap, och samtidigt rejäla och praktiska. Flera av produkterna har pump och ansiktsoljan pipett vilket dels är enkelt att använda och framförallt hygieniskt. Jag var lite rädd för att parfymen skulle vara stark eller kanske irriterande, men den känns väldigt mild och av den information jag fått så är min kvalificerade gissning att det även kommer funka för min hy som vanligtvis är känslig för parfym. Priserna känns fullt överkomliga, de dyraste produkterna, serumet och nattkrämen, kostar som kostar 199kr för 30ml. Recensioner kommer allt efter jag hinner testa produkterna. Först ut blir nog lermasken och nattkrämen. Min hy kan behöva lite salicylsyra just nu.

Produkterna finns på Lyko och de flesta apotek. Priserna är från 69kr till 199kr.

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *