Garnier är nu certifierade cruelty free!

Garnier är cruelty free

Garnier är nu certifierade cruelty free!

Wow, vilket nyhet detta är! Garnier är nu äntligen certifierade cruelty free av Leaping Bunny, vilket innebär att varumärket inte testar varken ingredienser eller produkter på djur. De säljer heller inte på en marknad som kräver eller begär djurtester till följd av lagkrav.

Cruelty Free International skriver på sin hemsida om att de äntligen ingått i samarbete med Garnier som nu innehar deras certifiering. Leaping Bunny är en kvalitetstämpel och kommer med krav som varumärken måste uppfylla (plus en kostnad) för att kunna klassas som cruelty free (CF). De genomför också regelbundna tester och uppföljningar för att säkerställa att varumärket lever upp till kraven. Det här betyder också att Garnier nu finns på Vegobeautys lista över varumärken som inte testar på djur.

Vilka är Garniers veganska produkter?

Garnier finns lättillgänglig i flera mataffärer och har bland annat varumärkesna Fructis och Respons. Deras nya produkter är märkta med vegansk formula, men i andra produkter behöver du vara lite extra uppmärksam. Håll koll på honung, lanolin, keratin och yoghurt som exempel.

Moderbolaget L’Oréal är fortfarande inte CF

Garnier ägs, tillsammans med många andra varumärken, av L’Oréal som fortfarande inte klassas som cruelty free. Egna bolag och dotterbolag kan klassas som cruelty free även om moderbolaget inte gör det. Det är helt upp till dig som konsument att avgöra var din gräns går. Det här är ett stort steg i rätt riktning och vi hoppas att många av L’Oréals dotterbolag följer i samma spår, så att hela L’Oréal-gruppen framöver blir cruelty free.

Stort steg för branschen att Garnier nu är cruelty free

Att Garnier nu har tagit detta steg är inte bara stort för bolaget i sig utan sänder också signaler till branschen. Konsumenter efterfrågar mer och mer veganskt, och det ligger i företagens intresse att se över sin verksamhet och vända det mer till det djurvänliga.

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *