Recension: L300 Intensive Moisture Face Serum och Cream

Recension: L300 Intensive Moisture Face Serum och Cream

Inlägget innehåller annonslänkar

L300 är en hudvårdsserie i budgetklassen som finns på de flesta apotek. Deras Intensive Moisture Face Cream ska vara den bästsäljande på apoteksmarknaden, och nu har serien fått ett nytt utseende och en ny produkt: Intensive Moisture Face Serum.

Intensive Moisture Face Serum innehåller bland annat karbamid och hyaluronsyra. Den ska öka hudens elasticitet, släta ut fina linjer och ge en len och spänstig hud. Produkten är oparfymerad, och förpackad i en liten klämtub med skruvkork. Jag har använt denna dagtid efter BHA och före dagkräm. Serumet är lite rinnigt och väldigt drygt, man behöver bara en liten pärla för att täcka hela ansiktet. Det torkar och lägger sig som en hinna på huden, vilket kan kännas speciellt men det är inga problem att applicera andra produkter på detta.

Sedan tidigare visste jag att hyaluronsyra hjälper min hy med ytorrheten, och detta är inget undantag. Den hjälper definitivt mot fnasighet, men når inte riktigt lika långt som andra hyaluronserum jag använt. De med fler storlekar på hyaluronsyremolekylerna har fungerat något bättre. Serumet är fortfarande en härlig fuktboost, och för priset är det helt klart godkänt.

Intensive Moisture Face Cream har funnits i L300s sortiment länge. Den innehåller hudens egna fuktbevarande ämnen, som karbamid, mjölksyra och salt (vanlig natriumklorid). Ansiktskrämen har även ett vaxkomplex som agerar som en stärkande, ocklusiv barriär. Förpackningen är en klämtub med snäpplock. Produkten är oparfymerad.

Jag har använt denna främst som dagkräm innan solskydd. Den har en krämig konsistens, som inte känns särskilt fet. Den sjunker in/torkar relativt snabbt. På ansiktet känns den ocklusiva barriären, men den är fortfarande inte fet eller klibbig utan känns bara mjukgörande. Jag är riktigt förtjust i denna, de mjukgörande egenskaperna är väldigt bra! Krämen känns lagom fet och återfuktande för min blandhy. Det enda problemet jag har är att om man drar fingrarna mot ansiktet kan krämen rulla ihop sig och bli små bollar på ansiktet, vilket inte är optimalt om man vill applicera smink över krämen och man måste röra sitt ansikte.

L300 Intensive Moisture Face Serum och Cream är bra, billiga budgetprodukter. De får plus av mig för att de är parfymfria och tillgängliga på apotek. Face Cream kostar 99kr för 60ml och Face Serum 129kr för 30ml Apoteket.

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *