Nuskin (Nu Skin International) testar på djur

Nuskin (Nu Skin International) testar på djur

Tyvärr så ser vi ofta säljare av Nuskins skönhetsprodukter som försöker marknadsföra dem med att de skulle vara veganska. Detta stämmer inte då Nu Skin International exporterar till Kina och därmed testar på djur. Trots detta så är det många säljare som fortsätter med dessa påståenden, vilket vi tycker är väldigt olyckligt. Om du som konsument känner dig lurad efter ett köp, eller anser att Nuskins marknadsföring inte är korrekt, kontakta deras kundtjänst och berätta vad du tycker direkt här: scandinavia@nuskin.com. Tillsammans gör vi skillnad!

Varför kan inte Nuskins produkter klassas som veganska?

Veganism är en livsstil som innebär att man utesluter – så långt det är möjligt och praktiskt – alla former av exploatering, förtryck och grymhet mot djur. Det involverar både mat, kläder, skönhet och andra produkter som vi använder i vår vardag. Det innebär självklart att en vegansk skönhetsprodukt inte kan vara testas på djur. Vissa av Nuskin och exempelvis L’Oréals produkter är fria från animalier, men de är inte från från djurtester. Det spelar ingen roll vem som utför djurtesterna eller var de utförs. Faktumet att de djurtestas överhuvudtaget gör att de inte kan kallas veganska.

  • En vegansk skönhetsprodukt är både fri från djurämnen OCH fri från djurtester.

Att Nuskins produkter skulle vara veganska är därför ett direkt felaktigt påstående.

Men vadå, de säger ju att Nuskin inte testar på djur?

Det är felaktigt att påstå att Nuskin är cruelty free, eftersom att Nuskin i dagsläget djurtestar. Denna information kan man hitta på Nuskins egna hemsida, och hos organisationer som arbetar med certifieringar, exempelvis PETA.

“Nu Skin does not test its cosmetic products on animals, nor do we request others to test on our behalf, except when mandated by law and regulatory agencies.”

Hämtad från Nuskins hemsida 2018-06-11.

Bild från: PETA Beauty Without Bunnies  (2018-06-11)

Hur går vi vidare?

Genom att aktivt välja bort varumärken som djurtestar och stöttar de som erbjuder veganskt så är du med och gör skillnad! I vår infobank kan du alltid hitta varumärken som inte testar på djur och erbjuder veganska skönhetsprodukter.

Är du säljare för Nuskin så vädjar vi till dig att inte marknadsföra oveganska produkter som veganska, då detta handlar om djurliv. Som konsument ska du kunna veta vad för typ av produkt det är du köper, och att påstå något som inte stämmer är otroligt olyckligt.

Länkar:

The Vegan Soceitys definition av veganism

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *