Recension: Aubrey Organics Calming Skin Therapy Cleanser

Aubrey Organics Calming Skin Therapy Cleanser

Recension: Aubrey Organics Calming Skin Therapy Cleanser

Inlägget innehåller annonslänkar

Aubrey Organics Calming Skin Therapy Cleanser

Aubrey Organics Calming Skin Therapy Cleanser är en ansiktstvätt i krämform med aloe vera och strandaster. Den ska vara återfuktande och lugnande, och passa känslig hy. Detta låter ju perfekt för min småkänsliga vintertorra hy! Det första jag reagerar på är dock hur stor andel denaturerad alkohol produkten innehåller –  det är fjärde ingrediensen. Jag antar att det behövs som bakteriedödande då denna produkt är vattenbaserad men inte innehåller något annat konserveringsmedel. Denaturerad alkohol är väldigt uttorkande för hyn, för fet eller blandad hy kan detta leda till att hyn sedan producerar ännu mer talg. Dessutom förstör det hyns naturliga skydd mot föroreningar, bakterier och så vidare. Rengöringen innehåller även citrusoljor, vilket jag förut fått allergiska reaktioner av och är en vanlig irritant. Annars innehåller den mycket aloe vera, och oljor och fettsyror från växtriket. Inget märkvärdigt. Hursom, jag ger produkten en ärlig chans.

Det finns inga särskilda anvisningar förutom att man inte ska använda den i ögonområdet. Den luktar sååå gott, som söt citron, känns lite som om man gnor in ansiktet med en citronsmörkräm. Underbart krämig och härlig! Jag blir lite varm i ansiktet, som ett tecken på irritation, men det är inte så farligt. Sedan sköljs den av lätt, och efteråt känns hyn först väldigt ren och sedan väldigt stram, jag får en nästan gummiaktig känsla på hyn. Som om all naturlig olja man har helt enkelt tvättats bort – vilket jag misstänker är precis vad som hänt. På grund av alkoholen såklart. Den tar inte bort mitt smink särskilt väl trots allt, kanske en lättare bas men inte min Isadora Cover Up foundation. Istället får jag använda den som en andra rengöring efter en oljebaserad.

Efter några dagars användning är jag lite torrare och lite finnigare, men inget gott har kommit med denna rengöring. Nej, tyvärr Aubrey. Det här går inte hem hos mig. Jag kan verkligen inte förstå varför man vill “ersätta” konserveringsmedel med en sån värdelös ingrediens som alkohol? I övrigt är det väl en medelmåttig rengöring men ja, alkoholen och dess bieffekter drar ner betyget rejält tyvärr, och jag kan dessvärre inte rekommendera denna produkt till någon.

  • Trevlig konsistens
  • Doftar gott
  • Uttorkande på grund av hög halt denaturerad alkohol
  • Gav mig finnar
  • Innehåller vanliga irritanter

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *