Recension: BYBI Mega Mist, Detox Dust & Babe Balm

Recension: BYBI Mega Mist, Detox Dust & Babe Balm

BYBI Beauty är ett varumärke som certifierat cruelty free och veganskt av både Leaping Bunny och The Vegan Soceity. Sofi från sofilosophy.se och BYBI själva skickade tre spännande produkter som jag nu testat; facemist, ansiktsmask och en babe balm som jag bara älskar! Om du letar efter en vegansk motsvarighet till vaselin för torra partier så behöver du inte leta längre.

Mega Mist Hyaluronic Acid Toner

Mega mist är en facemist / toner med hyaluronsyra som ska verka återfuktande och törstsläckande för huden. Den har en påtaglig doft av ros med stänk av apelsin, och känns svalkande för huden i sommarvärmen. Passar de flesta hudtyper och känns lagom mjukgörande. Jag upplevde att resultatet kunde kännas lite kladdigt när jag applicerade rikligt med produkt, därför räcker det med någon enstaka spray för att få den fräscha  känslan. Hyaluronsyra (som egentligen är en sockermolekyl) kan binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt. Det gör att det är en väldigt populär ingrediens inom hudvård! Mer om bland annat hyaluronsyra kan du läsa om i vårt blogginlägg syra på veganskt vis.

Detox Dust Powder face Mask

Detox Dust är en ansiktsmask som du själv skapar genom att blanda ca 1 tsk pulver med några droppar vatten. Det jag gillar med pulver är att du själv kan välja konsistens på ansiktsmasken efter vilket behov du har! Ansiktsmasken innehåller bland annat charcoal, lotus och papayaenzym.

Jag upplevde ansiktsmasken som väldigt rengörande. Den kändes lättare och mildare för känslig hud jämfört med The Body Shop Charcoal Mask, dock en aningen mer uttorkande. Jag skulle därför rekommendera en återfuktande kräm efteråt!

Babe Balm Multi-Purpose

Veganskt vaselin? Alltså ja! Denna produkt älskar jag och den kommer bli min nya räddning när jag får torr hud. Bortsett från att denna Babe Balm är lite väl svår att få ur sin tub (du får klämma ordentligt) så är den verkligen bra på många sätt. Den känns otroligt återfuktande och fet utan att kännas kladdig och tilltäppande. Perfekt att smörja in på torra läppar, händer eller andra partier på kroppen som behöver extra omsorg.

Balmet innehåller bland annat Q10, sheasmör, squalane och mjukgörande oljor. Doften är av mild vanilj. Helt klart en ny favorit i skönhetsväskan!

Dela artikeln

Comments (2)

 • Sofi Reply

  Pssst. Blanda masken med tex. olja, honung eller youghurt för att göra den mer creaamy och anpassa efter behov/hydtyp <3

  20 maj, 2018 at 14:25
  • Vegobeauty Reply

   Tyvärr är ju varken honung eller yoghurt veganskt. Men istället för honung – använd agavesirap! Istället för yoghurt så kan du använda mosad banan eller en havreghurt / sojaghurt. <3

   23 maj, 2018 at 18:07

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *