Recension: Flowers Kokoskräm och Anti-age Face Oil

Flowers Kokoskräm

Recension: Flowers Kokoskräm och Anti-age Face Oil

Flowers Kokoskräm beskrivs som “en ultramild hudkräm som skyddar och mjukgör samt hjälper huden att binda fukt.” Krämen innehåller bland annat kokos, mandelolja och E-vitamin och är fri från parfym och eteriska oljor. Flowers Anti-ge Face Oil beskrivs som en ” lyxig ansiktsolja med vitaminer och örtextrakt som anses bidra till cellförnyelse och skydd mot yttre påverkan.” Stämmer detta? Vi på Vegobeauty har testat!

Flowers Kokoskräm mjukgör den torraste huden

Denna kokoskräm kan användas både till kroppen och ansiktet och är väldigt dryg. Det räcker med en liten klick för att smörja in hela ansiktet. Har du väldigt torra partier i ansiktet, på händer, armbågar eller fötter så hjälper denna kräm väldigt effektivt. Förslagsvis så applicerar du den när du går och lägger dig, och vaknar upp med en återfuktad och len hud. Krämen har en doft av mandel och kokos kombinerat, och även om den inte innehåller några parfymer så sitter denna doft i hela dagen. Är du därför känslig för mandel eller kokos så kan den bli lite jobbig att ha i ansiktet.

Håller den vad den lovar? Absolut. Den känns högkvalitativ och återfuktar huden ordentligt.

Fri från parfymer och passar även dig med känslig hud

Eftersom att den är fri från alkohol och parfymer så passar kokoskrämen även utmärkt för den känsliga huden. En väldigt bra allround-kräm som sätter sig bra som en primer innan foundation för torr hud, eller som en intensiv kvällskur. Du kan köpa hudkrämen för 159 kr för 100 ml hos Färg & Förändring. En helt klart prisvärd produkt!

  • Återfuktar både torr och känslig hud
  • Gör huden mjuk utan att kännas fet
  • Fungerar lika bra som primer som kur under natten
  • Prisvärd och dryg
  • En doft av kokos som sitter i hela dagen (för dig som är känslig)

Flowers Anti-age Face Oil fungerar värmande och återfuktande

Ansiktsoljan kommer i en smidig pipettflaska som gör appliceringen enkel och kladdfri. Produkten är dryg och det räcker med någon droppe för att få täckning över hela ansiktet. Precis som produktnamnet säger så innehåller den eteriska oljor och har en ganska så stark och kryddig doft, vilket kan vara värt att ha i åtanke om du har känslig hud. Flowers Anti-age Face Oil innehåller flera olika oljor, bland annat jättenattljusolja, ekologisk kallpressad nyponfröolja, ekologisk arganolja, ekologisk gurkörtsolja, samt eterisk olja från lavendel.

Den känns värmande samtidigt som den återfuktar en torr och törstande hud.

Går in i huden snabbt

De flesta produkter med mycket oljor kan ge dig en fet känsla om du redan har en ganska så fet hy. Denna ansiktsolja går dock in i huden ganska så snabbt och lägger sig inte utanpå som en oljig hinna. Skulle därför säga att ansiktsoljan passar alla hudtyper utom dig som har väldigt känslig hud då den känns lite värmande och “kryddig”. Ansiktsoljan kan du köpa hos Färg & Förändring för 180kr för 30 ml.

  • Känns lyxig
  • Prisvärd och dryg
  • Åtefuktande och värmande
  • Går snabbt in i huden
  • Stark och kryddig doft (för dig som är känslig)

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *