Recension: Karima Black Seed Oil

Recension: Karima Black Seed Oil

Inlägget innehåller annonslänkar

Karima Black Seed Oil är en 100% naturlig svartkumminolja som du kan använda både till håret och huden. Svartkumminoljan är rik på antioxidanter, essentiella fett- och aminosyrorsyror, vitaminer, mineraler och spårämnen.

Just därför är oljan populär att använda både till hudvård, hårvård och som näringstillskott. Karima Black Seed Oil marknadsförs genom att den har en unik sammansättning av över 100 olika aktiva substanser.

Hur påverkar svartkumminolja huden och håret?

För att ett ämne ska kunna tas upp och penetrera hudbarriären så krävs det att molekylen är tillräckligt liten. Ämnen med för stora molekyler (som exempelvis kokosolja) kan lägga sig som en skyddande hinna över huden och har en tendens att täppa till porerna och förvärra akne om man har benägenhet för det. Svartkumminolja är lindrigt komedogen (klass 2 av 5) vilket betyder att oljan inte kommer att täppa till porerna för de flesta hudtyper.

Svartkumminolja i håret kan verka skyddande och mjukgörande. Du kan smörja in både i torrt och blött hår, det kommer inte att ge en “fet” look så oljan är väldigt tunn och absorberas snabbt av håret.

Viktigt att tillägga är att ingen produkt eller olja kan reparera redan skadat hår (kluvna hårtoppar). Det enda sättet att bli av med det är att klippa dig. Däremot kan du förebygga skadat hår med rätt produkter, varsam hantering och en hälsosam livsstil.

Är oljan något för min hudtyp och mitt hår?

Acnebenägen hud: Svartkumminolja har länge använts både mot eksem och acne med goda resultat. Du kan punktbehandla, smörja in hela ansiktet eller blanda i några droppar i din ansiktskräm.
Fet hud:
Oljan är väldigt lätt och går snabbt in i huden, vilket gör att även en fet hud kan använda den regelbundet utan några problem. Lindrigt komedogen vilket gör att den inte täpper till porerna hos de flesta.
Normal / känslig hy:
Fungerar återfuktande och värmande med en frisk doft.
Torr hud: Under de kallare månaderna är svartkumminolja ett bra alternativ att släcka den torra hudens törst med. Boosta en återfuktande nattkräm med några extra droppar olja och smörj in ansiktet under dagen.

Vad tyckte vi efter flera månaders användning?

Efter flera månaders användning så är jag (Frida) väldigt säker i min åsikt att detta är en olja som har flera användningsområden. Den har fungerat bra när huden varit riktigt torr, och lika bra har den fungerat som daglig återfuktare. Den har känts väldigt lätt och mild mot min hud samtidigt som den varit verkande på riktigt. Det har blivit en fortsatt del av min hudvårdsrutin, som under sommaren är lite mer lättsam än under vintern.

Under sommaren har den kommit till mer användning för håret där den har gett ett mjukt resultat, egentligen precis som alla oljor gör. Den utmärkte sig inte mer än vanliga oljor just på den här biten, mer än att den inte gav ett så fettigt resultat. Har du ett hår som redan är väldigt slitet så kan inga oljor rädda dig, utan slitna toppar måste klippas, det kan vi inte riktigt komma ifrån hur mycket vi än vill!

Tova upplevde att doften från oljan kunde kännas stark för ögonen. Hon upplevde att den lugnade hennes finnar på en acnebenägen hy. Den täppte inte till porer och var lagom fet. Hon gillade den till håret också då den inte kändes superflottig, precis som till huden!

Just Karima Black Seed Oil känns väldigt lyxig (och det känns priset också), men samtidigt dryg då du endast behöver några droppar varje gång. Det finns såklart fler och billigare alternativ på marknaden för dig som vill testa dig fram!

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *