Så klipper du dig själv hemma

Så klipper du dig själv hemma

I den här guiden går vi igenom hur du smidigt kan klippa dig själv hemma för ett friskare och längre hår. Att klippa sig själv hemma är både smidigt och ekonomiskt! Med 6 enkla steg kan du rensa håret på kluvna toppar, vilket underlättar om du vill spara ut till ett långt hår.

Att rensa bort slitna toppar är ett grundrecept för att generellt få ett friskare hår som håller längre.

Det finns ingen mirakelprodukt mot kluvna hårtoppar

Det finns tyvärr inga produkter som kan rädda hårtoppar som redan är kluvna. Dessa produkter som påstås reparera kluvna hårtoppar lägger sig som en hinna över hårstråt och förseglar det som är kluvet. Problemet finns alltså fortfarande kvar.  Det enda du kan göra för att reparera kluvna hårtoppar är att klippa av dem. Du kan sedan förebygga kluvna hårtoppar genom att använda rätt produkter med bra hårvårdsrutiner.

Observera att jag inte är en frisör eller hårexpert. Detta är min erfarenhet av vad som funkar med att klippa sig själv hemma. Har du hårproblem eller är osäker så rekommenderar jag dig att ta kontakt med en duktig frisör.

Det tar tid och krävs tålamod för att få långt hår

Vägen till långt och friskt hår behöver inte vara svår eller komplicerad, men det kräver mycket tid, energi och tålamod. Du kommer inte att se skillnad över en natt. Men börjar du ta hand om ditt hår på rätt sätt idag så har du redan påbörjat resan mot ett långt och friskt hår. Håret växer ca 0,5 cm – 1 cm per månad, vilket betyder att du får räkna med minst ett halvår innan du faktiskt kan se skillnad.

Detta behöver du för att klippa dig själv hemma

  • En riktig hårsax (annonslänk)
  • En handduk i kontrast mot din egna hårfärg (är du mörkhårig så tar du en ljus handduk och tvärtom)

Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är att investera i en bra hårsax. En vanlig sax eller en trög hårsax riskerar att skada dina toppar istället.

Så här klipper du dig själv hemma

1. Börja med att sätta dig på en stol med handduken i knät eller på ett bord framför dig.

2. Dela upp håret i två sektioner och börja med att klippa underhåret.

3. Dela sedan håret på mitten och ta fram det så att du har två lika stora delar på varje sida.

4. Därefter så drar du varje del genom händerna och börjar klippa det som du ser är slitet.

5. När du är färdig med underhåret sätter du det i en tofs och släpper fram överhåret, på så sätt kommer du klippa en sektion åt gången. Se till att ha en bena som du är nöjd med när du börjar klippa överhåret.

6. När du rensat håret på slitna toppar är det dags att jämna till resultatet. Du kan alltid be en närstående hjälpa till, men det finns en väldigt smidig teknik för att lösa det på egen hand. Sätt en tofs i vardera längd och dra sakta ner till slutet av ditt hår. Där klipper du sedan håret rakt, det är dock viktigt att du har lika stor del på varje sida och att tofsarna är i höjd med varandra.

Har du kort hår? Be en vän om hjälp eller gå till frisören för att vara på den säkra sidan.

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.