September 2018: Nyheter och favoriter

September 2018: Nyheter och favoriter

Efter sommaren är skönhetsvärlden i full rulle igen. Vi har besökt Hud- & Kosmetikmässan, gått på pressfrukost och after works, och fått mängder med spännande nyheter. Vi har tagit fram det tunga hudvårdsartilleriet och är redo för att sminka oss utan att det ska smälta bort. Det och mer har september bjudit på.


På Vegobeauty har vi hittat en hel del nya märken som inte testar på djur. Nytt på listan är bland annat Pür Cosmetics, Esse, ClinicCare och Cool Derma. Även Ida Wargs märke är helt veganskt och certifierat av Leaping Bunny och The Vegan Society, som ni ser här hos Yay it’s vego-Solina!

Kalifornien blir USAs första delstat att förbjuda djurtestad kosmetik. California Cruelty Free Cosmetics Act förbjuder djurtestad kosmetik att säljas efter januari 2020, efter att deras guvernör har godkänt den. Men liknande EUs djurtestförbud, finns det några (ganska stora) hål. Bland annat får djurtester användas när det inte anses finnas några alternativa testmetoder för säkra resultat, och produkter som djurtestas för andra lagstiftningar (som i fastlandskina), får fortfarande säljas. Ni kan läsa hela lagen här.

Månadens finaste produktsläpp går till Nablas The Matte Collection. Det är en kollektion av tolv ögonskuggor i tre olika matta finishes, Matte, Soft Matte och Super Matte. Färgerna går från en djup och dammig lavendel till rosiga bruna och rosa toner. Hos Killercolours hittar ni swatches, och i Nabla’s webshop kan ni köpa skuggorna för ca 82kr styck.

Förutom de alltid så populära jul- och halloweenkollektionerna, har Lush släppt mer naken hudvård. Fyra nya serum, fyra rengöringsoljor, en cold cream och en ögonmask finns nu. Lika A Virgin cold cream är Lush take på den klassiska produkten, som ska användas som rengöring.

Maria Nila utökar sortimentet med fler stylingprodukter. Nu har vi lockiga ett alternativ, nämligen Curlicue Cream. Den ska hjälpa att hålla naturliga och icke-naturliga lockars form, och återfukta. Quick Dry Heat Spray gör så att håret torkar snabbare och skyddar under värmestyling.


Foto: Produktbilder tillhör respektive varumärke. Omslagsfoto av Patrick Hendry på Unsplash.

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *