Stötta dina lokala småföretagare i tuffa tider

Stötta dina lokala småföretagare i tuffa tider

Corona-pandemin har inte bara påverkat människors hälsa och välmående globalt, utan påverkar också ekonomin för våra småföretagare. Många människor förlorar sina jobb och inkomst, kunder avbokar behandlingar och man konsumerar mindre, på gott och ont. För många svenska småföretag så innebär det en osäker framtid, och trots krispaket så kommer många att gå i konkurs. Det är nu som vi konsumenter och företagare ska stötta varandra, så att våra lokala näringsidkare även finns kvar i svårare tider.

Jag har hört många historier från företagare inom flera branscher som just nu upplever väldigt tuffa förändringar. Därför vill jag med detta inlägg ge inspiration till hur du som har möjlighet och medel kan stötta dina lokala företagare till att finnas kvar. Mina tankar går också ut till alla enskilda och anhöriga som drabbats av pandemin. Även till dig som nu har det tufft ekonomiskt och inte har möjlighet till att försörja dig, och till dig som har förlorat jobbet och är orolig för framtiden. Tillsammans ska vi ta oss igenom detta!

1. Handla lokalt

Genom att handla lokalt så stöttar du också dina lokala småföretagare. Vilka företag värdesätter du i ditt område? Rikta ditt fokus på dessa! Du kan till exempel köpa bröd hos bageriet, kosttillskott i hälsokostaffären, middagen i den lokala mataffären eller nya skor i skoaffären runt hörnet. Istället för att beställa schampo och balsam på nätet kan också du vända dig direkt till närmaste frisörsalong och fråga efter bra veganska alternativ. Tipsa gärna om listan över vilka varumärken som inte testar på djur om det skulle behövas. Den sökbara listan över animaliska ingredienser i skönhetsprodukter är också ett bra verktyg för att se vilka produkter i salongen som är veganvänliga.

2. Vet du inte vad du vill ha? Köp presentkort!

Om du inte känner för att fixa naglarna eller inhandla något just nu, så kan du stötta de lokala företagen genom att köpa presentkort. Både till dig själv och som present till nära och kära. Se bara till att ha koll på giltighetstiden så att det inte hinner gå ut innan du använder det. Tänk också på att om ett företag går i konkurs så kommer också presentkortet att bli ogiltigt. Har man däremot medel och är beredd att förlora pengarna så är det ett bra sätt att stödja ett lokalt företag!

3. När läget är mer säkert, planera din semester i Sverige

När vi har ett bättre och tryggare läge så är det ett perfekt tillfälle att planera sin nästa semester i Sverige. Vilka veganska restauranger har du alltid velat besöka? Vilka aktiviteter och föreningar skulle du vilja besöka?

4. Om du har möjlighet, organisera hjälp med handling

Om du är frisk, kry och pigg så kan du samla ditt grannskap och handla gemensamt. Då stöttar du både de lokala företagen och hjälper dina grannar som av olika anledningar kanske behöver stöd och hjälp med handlingen. Är du själv fast hemma? Kika om någon kan hjälpa dig, eller om det lokala företaget kan ordna en smidig leverans av det du behöver.

Driver du en skönhetssalong eller ett företag som är inriktad på vegansk skönhet? Har ni det tufft just nu? Kontakta oss på info@vegobeauty.se så hjälps vi åt!

 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *