Vi testar Idun Minerals nya hårvård

Vi testar Idun Minerals nya hårvård

Inlägget innehåller annonslänkar

Idun Minerals utökar sitt sortiment med hårvård, och i linje med resten av deras produkter ligger stor vikt vid att de är vänliga mot människa, djur och natur. Därav är alla hårvårdsprodukter anpassade för känslig hy, och förpackningarna är gjorda av återvinningsbar polyeten från sockerrör. All hårvård är också vegansk.

Hårvården delas upp med fokus på olika fördelar. Jag har fått hem Volume & Care schampo och balsam, Deep Moisture Hair Mask samt Hair & Scalp Leave-in Treatment. Det finns ytterligare schampo och balsam i serien Repair & Care. Alla produkter förutom Leave-in Treatment är milt parfymerade, med en hypoallergen parfym då produkterna ska passa känslig hårbotten. De är dessutom fria från sulfater, vilket min hårbotten inte brukar reagera så bra på.

Jag (Tova) har torrt, lockigt hår (2c) med känslig hårbotten, och Frida har rakt, torrt hår.

Volume & Care schampo och balsam ska vara volymgivande, vårdande och återfuktande. Jag har faktiskt aldrig använt volymgivande produkter (jag har tillräckligt stort hår ändå), men jag gillar produkterna. Schampot är väldigt snällt mot hårbotten vilket jag kräver, då sulfater kan irritera min hårbotten. Det löddrar lätt och håret känns fräscht efter tvätt. Balsamet är tjockt och hjälper att reda ut håret, och lämnar håret ganska mjukt. Frida däremot, upplevde att produkterna var för uttorkande och gjorde hennes hår frissigt.

Deep Moisture Hair Mask ska vara intensivt vårdande. Både jag och Frida upplever att det är en helt okej återfuktande inpackning, men mitt hår glädjs av lite extra fett i hårmasker. En mask som kanske fungerar bättre för dig med mer normalfett hår. Jag har samma upplevelse av Leave-In Treatment. Produkten kommer i en sprayflaska men är väldigt tjock och krämig, vilket gör att munstycket liksom spottar ut produkt. Det fungerar bäst att spraya i händerna och sen applicera i håret. Produkten är mjukgörande men mitt hår önskar lite mer fett i en leave-in också.

Idun Minerals hårvårds produkter är en solid serie med trevliga produkter. De kommer nog passa till flera hårtyper, men de med torrt hår som oss kommer behöva lite extra fett för att hålla frisset borta. Repair & Care produkterna ska dock vara mer reparerande och vårdande, och är det en produkt jag kan tänka mig att köpa igen är det schampot. Produkterna finns att köpa hos Apoteket för 169 till 179kr.

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *