Mars 2018: Nyheter och favoriter

Mars 2018: Nyheter och favoriter

Hej! Vi är tillbaka efter påskledighet, flytt och tentaplugg. Här kommer nyheter vi såg under februari och mars.


På Vegobeauty arbetar vi just nu med att uppdatera hela vår lista över varumärken som inte testar på djur. För de varumärken som inte är certifierade av Cruelty-free International, PETA eller Vegan Society har vi vår egna process för att säkerhetsställa deras policy för djurtester. Det tar sin tid men allt för att vi ska kunna ge våra läsare rätt information! 

Det är nu 5 år sedan EU förbjöd djurtester på för kosmetika och kosmetiska ingredienser. Tack vare detta är en stor del europeiska varumärken helt cruelty-free. Förbudet har eliminerat många djurtester och där med räddat flera liv. Djurtester används fortfarande för medicinska produkter och hushållsprodukter, och för kosmetiska produkter utanför EU.

The Body Shop Vitamin har bland annat nya Body Yoghurts på gång, som lanseras i maj. Vi har redan skrivit om dessa här, och ser framemot lansering av en riktigt trevlig produkt! De expanderar även sin hudvårdsserie Vitamin E med Vitamin E Gel Moisture Cream, som är en oljefri ansiktskräm som är rikt återfuktande. Den innehåller bland annat hyaluronsyra och aloe vera. Priset är 195kr för 50ml.

Isadora har flera basnyheter. Color Correcting Wheel är en palett som innehåller två concealernyanser, en grön color corrector, en persikofärgad color corrector och en skimrig highlighter. Long-Wear Cushion Concealer är en flytande concealer i en twist-upp penna. Den ska ha full täckning med en matt finish. Den kommer i fyra beiga nyanser, samt en Green Anti-Redness och Peach Dark Circles. Matt Face Mist som ska ge en mjuk matt finish och är speciellt lämplig för fet hy. Jag tycker Isadoras basprodukter brukar vara jättebra, men nyansutbudet är under all kritik, tyvärr.

Pixi finns nu på Åhléns, och på Åhléns City Stockholm (möjligtvis flera affärer men jag har ej varit till dessa själv) har de en stor fin display med både smink och hudvård! Självklart har vi en lista över deras veganska produkter. Ni hittar den här. Bland annat är kultfavoriten Glow Tonic helt vegansk.

Milanis glittrande vårnyheter har har hittat sin väg in på flera butiker, bland annat Åhléns och Kicks. Hypnotic Light Powder Highlighter finns i fyra duokroma nyanser; Beaming Light, Luminous Light, Luster Light, och Flashing Light. Stellar Light Highlighter Palette. Lip Topper Luster Light, Flashing Light, Fluorescent Light, Electro Light. Stellar Light Holographic Lip Gloss, alla nyanser. ColorsVibe märker ut vilka produkter eller enstaka nyanser som är veganska!

Anastasia Beverly Hills har en solig nyhet ni kan hitta hos Kicks nu. Det är deras Bronzing Powder som kommer i sex matta nyanser, som vanligt har dem gjort färger för alla hudtoner. Andra varumärken kan se och lära… 

Månadens favoritprodukt är Apoliva Ögonmakeup Remover! Formulan är oparfymerad och ska passa känslig hy, samt kan ta bort all makeup inklusive vattenfast. Så som jag saknat en remover som denna! Den tar bort allt smink utan problem och funkar även bra för mig som använder kontaktlinser. Priset är 79kr för 125ml.


Foto: Omslagsfoto av Francesco Gallarotti, Unsplash. Produktfoton tillhör respektive varumärke.

 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *