Recension: Indy Beauty Facial Masks

Recension: Indy Beauty Facial Masks

Inlägget innehåller annonslänkar.

Indy Beauty är Therese Lindgrens nya och helt veganska hudvårdsmärke. Vi presenterade märket och produkterna i ett inlägg, och här kommer första recensionerna på Clear Skin Mud Boosting Facial Mask och The Moisturising Bomb Facial Mask. En renande lermask, och en djupåterfuktande fuktmask. Produkterna är testade på acnebenägen blandhy.

Clear Skin Mud Boosting Facial Mask

Detta är en lermask som innehåller de djuprengörande lerorna perlit och kiselgur (eng. Diatomaceous Earth), aktivt kol, salicylsyra och extrakt från vit pion och näckros. Lerorna ska absorbera orenheter samt verka sammandragande och salicylsyran avlägsna död hud. Parfymerad.

Texturen på masken är ganska mjuk och fluffig men samtidigt något skrubbig, antagligen på grund av lerorna. Den torkar till ett behagligt lager på huden, och känns inte extremt åtstramande som vissa lermasker gör. Masken är enkel att tvätta av. Efteråt användning känns min hy mjuk, smidig och ren. Masken lugnar ner mina finnar utan att kännas uttorkande alls. Det känns även som att de förminskas. 

Indy Beauty Clear Skin Mud Boosting Facial Mask
Indy Beauty The Moisturising Bomb Facial Mask

The Moisturising Bomb Facial Mask

Detta är en fuktmask som innehåller havreolja, sheaolja och extrakt från näckros. Oljorna mjukgör och bevarar fukt och ingredienser som glycerin och andra humektanter som som binder fukt till huden.

Masken är i krämform och känns supermjuk och behaglig, och kylande på huden. Utan någon ingrediens som mentol, ska tilläggas! (Som i vissa andra kylande ansiktsmasker..) Konsistensen är verkligen fantastiskt mysig. Jag föredrar att använda ett rejält lager som nattmask med en olja över. På morgonen vaknar jag med härligt plumpad och återfuktad hud med ett bra glow. Använder man masken under en kortare stund, jag har använt den runt 15 minuter om inte under natten, så sköljs den inte av helt utan lämnar den efter lite av den mjukgörande oljan. Masken känns även lugnande.

Maskerna är även perfekta att använda tillsammans, som en rengörande och återfuktande kombo. Resultatet är en lugn, mjuk och återfuktad hy med glow! Det enda jag inte gillar är att de är parfymerade, det känns särskilt konstigt för en lermask att ha en söt doft. Men det är inget som gett mig en hudreaktion, vilket parfym brukar göra så det känns ändå okej för min del. Sammanfattningsvis är det bra produkter för ett bra pris, och båda känns som staplar i hudvårdsrutinen. Båda Indy Beauty Facial Masks The Moisturising Bomb och Clear Skin Mud Boosting kostar 169kr för 100ml hos Lyko.

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *