September 2017: Nyheter och favoriter

September 2017: Nyheter och favoriter

September 2017: Nyheter och favoriter

Hej! Nu är det full fart hos alla märken som släpper höstkollektioner. Här har vi samlat de mest intressanta för oss veganer.


På Vegobeauty har vi lagt till en del nya märken på listan över varumärken som inte testar på djur! Eden Perfumes är ett engelskt märke som gör parfym, certifierat av Vegan Society. De har massor av alternativ till populära designerdofter! Svenska Färg & Förändring har två egna märken certifierade av Humane Cosmetics Standard, Flowers och Agnes Ra. Flowers är ekologiskt, och Agnes Ra lägger stor vikt vid forskning och bioteknologisk hudvård. Sist har vi Urban Gloss som är ett nytt svenskt hudvårdsmärke. Deras produkter ska vara enkla, effektiva och lyxiga. Allt förutom Cool Cleanser är veganskt.

The Body Shops ägare är officiellt Natura! Som vi tidigare skrivit om så har L’Oreal sålt varmärket och nu har de hamnat hoss Natura. Natura har sedan länge slutat testa produkter på djur, till skillnad från L’Oreal. Läs mer på The Body Shops nyhetssida. Och ni har väl inte glömt att skriva på för The Body Shops kampanjs för ett internationellt förbud mot djurtester? Här hittar ni den!

Idun Minerals lanserar vegansk hudvård. Lika som med deras smink är det tänkt att alla produkter i serien ska passa känslig hy, och är parfymfria. Alla produkter för en hel hudvårdsrutin finns med, från rengöring till ansiktskräm och serum. Jag är nyfiken på Cleansing Face & Eye Lotion, som ska kunna ta bort smink och motverka uttorkning!

Kat von D Beautys webshop skickar nu till Sverige. Priserna är något lägre och limited edition-kollektioner släpps där långt innan Sephora Sverige kan ta in dem. Frakten är från ungefär 20 dollar och uppåt. Vill man beställa från Sverige eller handla i Sephoras fysiska butiker finns några roliga nyheter där också, då deras nya nyanser av Everlasting Liquid Lipsticks har kommit tillsammans med 29 nyanser av Everlasting Lip Liners!

Lush höst- och Halloweenkollektion kommer snart! Gamla favoriter som Lord of Misrule kommer tillbaka tillsammans med nya produkter. Jag har fastnat för bubbelbiten Bewitched i form av en svart katt, hur gulligt? Tre andra iögonfallande produkter är för läpparna. Läppfärgen Black Rose ser helt svart ut men ger sedan en rosa nyans till läpparna, och finns både i tub och utan plastförpackning. Det kommer även en matchande läppskrubb! Finns i butik 6 oktober. Produkterna Bewitched, Pumpkin, Ectoplasm, Pink Pumpkin, Monster’s Ball, Twilight, Lord of Misrule, Black Rose, Goth Fairy samt Magic Wand är veganska.

Sugen på Lush redan nu? Testa deras nya Jelly ansiktsmasker! Just Clarify för att klarna upp hyn, 1000 Millihelens för att ge lyster, The Birth of Venus för att balansera, eller FOMO för att lugna. Vi har testat The Birth of Venus som känns härligt svalkande och fräsch. (Bunny Moon är inte vegansk.)

LH Cosmetics veganiseras. Nu kan du hitta Infinity Palette i en vegansk version utan karmin i Kicks butiker. Leta efter de som säger “Hey, I’m vegan!” så du vet att du får med dig den förbättrade formulan hem! Förra veckan gav de oss även en sneak peek på kommande och helt veganska produkter. Nya skimrande Flash Crayons och paletter med metalliska och duokroma färger. Jag längtar så till produktsläppet vecka 43.

Månadens favoriter:
Här har vi inte mycket nytt att tillägga, då vi redan hunnit skriva om våra storfavoriter! Först har vi Flowers Kokoskräm, som räddat torr hy bara över en natt. Här kan du läsa hela recensionen.

Sen har vi Anastasia Blush Trio i Berry Adore. Den har fått användning nästan dagligen, eftersom den innehåller flera nyanser passar den till det mesta! Här kan ni läsa vårt inlägg om den.


Foto: Produktfoton tillhör respektive varumärke. Foto på löv av Andrew Small på Unsplash.

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *