Min uppdaterade sommarrutin

Min uppdaterade sommarrutin

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej hej! Jag skulle vilja säga att det är sommar i Stockholm nu. Förändrat väder betyder alltså en förnyad hudvårdsrutin. Jag har i grunden blandhy men på vintern blir den torrare och på sommaren fetare. Så jag lägger nu undan alla feta krämer och tar fram min matta SPF istället.

Rengöring

På denna front förändras egentligen inte så mycket för mig. Jag föredrar mina lotions och oljor året runt! Men då min andra flaska av Cleansing lotion från Idun tar slut, så tänkte jag att det kan vara kul att testa något nytt. Mitt val blev Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil. Denna kommer jag använda som första rengöring till smink. Som andra rengöring behåller jag Glossgods Skinderella Cleansing Milk.

Exfoliering

Jag använder BHA året runt, och Paula’s Choice 2% har länge varit min favorit. Jag har haft problem med väldigt torr hy några vintrar så jag satsade på Lotion-varianten som jag blev väldigt förtjust i. Nu är den slut och jag går tillbaka till Gel-varianten, som jag upplever ge lite mer effekt mot mina finnar. Och japp, jag syrar på även sommartid! Med SPF, såklart.

Serum och andra behandlingar

Ett fuktserum är ett måste i min rutin. Jag blir lätt yttorr och hyaluron är min favoritingrediens för att motverka detta! L300 Intensive Moisture Serum är okomplicerat och billigt för detta ändamål. Karima Black Seed Oil har jag använt nu ett tag för att hjälpa mitt ansikte motverka och läka finnar. Den använder jag endast på natten då jag inte behöver mer olja dagtid. Till sist har jag nu lagt till Paula’s Choice Skin Balancing Antioxidant Serum. Den ska återfukta, balansera fet hy och skydda mot orenheter i miljön. Den innehåller retinol och flera antioxidanter.

Dagkräm och solskydd

I vinter har jag använt Paula’s Choice Calm Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer Normal to Dry skin. Den är återfuktande men inte för fet, väldigt snäll och härlig. Nu behöver jag inte allt det fett som finns i den och övergår till Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense SPF30 från samma märke. Den är lika snäll mot min hy men verkar istället nedmattande. Det är en gammal bästis. Ska jag vara ut längre i stark sol så kommer jag ta fram ACO Sun Face Fluid Mattifying SPF 50. Den är inte lika nedmattande men fortfarande bra.

Nattkräm

Jag är lika tråkig när det gäller nattkräm som alltid. ACO Nourishing Night Cream har varit en stapel i flera år nu, och jag hann klippa upp den och gröpa ur innan jag kände att jag var tvungen att slänga den… Så nu har jag använt L300 Intensive Moisture Face Cream ett tag. Sen gick jag tillbaka till ACO, fast jag är lite vågad och testar Moisturising Night Cream istället, som är för normal och blandad hy. Jag har valt denna av samma anledning som jag byter ut min dagkräm, min hy behöver helt enkelt inte hjälp av extra olja.

Det var hela min sommarrutin! Jag hoppas hitta en trevlig, svalkande ansiktsmist att lägga till. Men det tar en annan dag. Förresten, snart ska vi uppdatera vårt inlägg om solskydd. Kika gärna in på kategorin för solskydd i vår produktguide under tiden!

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *